Pelaamisessa on potentiaalia: Mika Joensuun haastattelu

Heinäkuussa 2019 nuorisotyöntekijä Mika Joensuu palkittiin Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa Kultaisella lohikäärmeellä. Palkinto jaetaan pitkäaikaisesta työstä pelien saralla tai pelikulttuurin kehittämisessä. Joensuulle palkinto myönnettiin pelien hyödyntämisestä nuorisotyön toteuttamisessa.  

Millainen on oma pelihistoriasi?  

Olen ollut nuoresta asti kiinnostunut eri peleistä. Jo pitkään minua ovat eniten kiinnostaneet ei-digitaaliset pelit. Ensimmäiset roolipelikokemukseni ovat ala-asteikäisenä, kun kavereiden kanssa pelattiin  perinteisiä pöytäroolipelejä. 7.-luokkalaisena innostuin fantasia-aiheisesta Magic the Gathering -keräilykorttipelistä, ja 8. ja 9. luokan aloin pelata Warhammer-miniatyyripelejä. Rinnalla on myös kulkenut erilaisten lautapelien pelaaminen.  

Miten päädyit nuorisotyöhön?  

Oma polkuni nuorisotyössä on kulkenut rinnakkain peliharrastukseni kanssa. Aloin 15-vuotiaana pitämään nuorisotiloissa Jokelassa Warhammer-miniatyyripelikerhoa. Ensin pelaamassa kävi omia kavereitani. Pian mukaan tuli myös muita, itseäni nuorempia kävijöitä. Nykyisin tuosta kerhosta puhuttaisiin nuorten omana toimintaryhmänä. 

Jaa somessa!