Lämmin kiitos, päätoimittaja Johanna Kuivakangas!

Nuorisotyö-lehden pitkäaikainen voimahahmo, lehden tämänhetkinen päätoimittaja Johanna Kuivakangas luopuu luottamustehtävästään. Nuorisotyö-lehden tekijät ja lukijat haluavat kiittää häntä kaikista näistä vuosista Nuorisotyön parissa. 

Nuorisotyö-lehti oli Kuivakankaalle tuttu jo 1980-luvun lopulta, jolloin hän työskenteli pienen kunnan vapaa-aikasihteerinä. Parikymmentä vuotta myöhemmin ilmestyi hänen ensimmäinen tekstinsä. 

”Johanna Kuivakangas on ollut ehdottomasti yksi koko 2010-luvun voimahahmoista Nuorisotyö-lehdessä,” luonnehtii Allianssin julkaiseman Nuorisotyö-lehden pitkäaikainen toimitussihteeri Kirsi Alasaari

”Hänen ensimmäiset juttunsa lehdessä olivat humoristisia kolumneja. Ensimmäinen niistä, vuonna 2011 julkaistu kolumni käsitteli uusliberalismin ajalle tyypillisen, nuorisotyöhönkin hiipineen hanke-elämän ilmiöitä. Jutun otsikko oli Tauti nimeltä hanke,” Alasaari muistelee.  

Hyvä tekstintekijä pantiin nopeasti merkille lehden toimituksessa, joten Kuivakangas houkuteltiin liittymään myös Nuorisotyön toimitusneuvoston jäseneksi vuoden 2012 alusta alkaen.  

Johanna oli erittäin innostunut ja tuottelias kirjoittaja. Hän tarttui monenlaisiin nuorisotyön ajankohtaisiin teemoihin, joita hän lähestyi erityisesti henkilöiden kautta. Hän tykkäsi haastatella erilaisia nuorisoalan ammattilaisia ja tuoda kentän ja nuorten ääntä lehteen.  

”Tykkään jutuista, joissa maistuu arki”, Johanna totesi Nuoristyö-lehden 70-vuotisjuhlaseminaarissa. 

Osa jutuista liittyivät hänen työhönsä lehtorina ja yliopettajana Humanistisen ammattikorkeakoulun erilaisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa.  

”Toistuvia teemoja Johannan tekemissä jutuissa ja haastatteluissa olivat esimerkiksi koulun ja nuorisotyön yhteistyö sekä erilaiset yhteisölliset innovaatiot ja kehittämishankkeet. Hänen hyvien Viron yhteyksiensä ansiosta lehteen saatiin silloin tällöin juttuja Viron nuorisotyöstä ja sikäläisen nuorisotyön koulutuksen kehityksestä 2010-luvulla”, Kirsi kertoo.  

Taiteen yhdistäminen nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn on sekin aina kiinnostanut Johannaa. Päätoimittajana hän tykkäsi nostaa kulttuurisen nuorisotyön teemoja jokaiseen lehteen.  

”Asiajuttujen tuottamisen lisäksi Johannalta on löytynyt nuorisoalan väelle suunnatun lehden teossa aina erittäin tarpeellinen ´toinen vaihde´, eli kyky kirjoittaa irrottelevaa ja välillä fiktiivistäkin tekstiä”, Kirsi kertoo. 

Johanna piti Nuorisotyö-lehteä ja sen eteen tehtyä työtä hyvänä esimerkkinä nuorisotyöalan vapaaehtoistyöstä. 

Päätoimittajaksi Johanna siirtyi vuoden 2018 alussa, kun lehti siirtyi Allianssilta Nuorisoseurojen julkaistavaksi.  

”Johanna on ollut innostuva ja innostava päätoimittaja”, kiittelee toimituskunnan jäsen Virve Liljeström Aseman Lapset ry:stä. ”Hänellä on kokemusta nuorisotyöstä pitkältä ajalta, ja siitä huolimatta hän on avoin uusille ajatuksille ja näkökulmille.” 

Kiitos, Jossu, ajastasi Nuorisotyö-lehden toimituskunnan jäsenenä ja päätoimittajana! 

Jaa somessa!